Jeres historier

Simba

Simba haltede og ville ikke gå lange ture, det viste sig at være hjertelungeorm.

Det hele startede for ca. en måned siden. Vores hund Simba, en ellers glad Golden Retriever, begyndte med ikke at ville gå de to lange ture den ellers var vant til. Det undrede vi os lidt over, men indskrænkede en af turene til at blive en kort tur, hvor den lige kunne gøre det den skulle, men holdt fast i den anden tur, da den skulle have noget motion, da den trængte til at tabe sig lidt. Det accepterede den et stykke tid, men så begyndte den at halte når vi gik.

Så vi måtte en tur til dyrlægen og se, hvad der var galt. Dyrlægen fandt ikke noget usædvanligt, men gav os lidt smertestillende medicin, som vi skulle give ham. Det gjorde vi i en uge uden bedring. Efterfølgende røntgenundersøgelse af benene, viste ikke andet end lidt gigt, som passede med en 7 år gammel hund.

Efter en uges ekstra behandling på gigtmedicin uden bedring, kontaktede vi dyrlægen igen. Denne gang blev vi opfordret til at samle 3 x afføring sammen over 3 dage, for at finde ud af om den havde hjertelungeorm. Dyrlægen havde hørt om andre hunde, der også havde haltet på grund af hjertelungeorm. Dagen efter fik vi diagnosen hjertelungeorm, og at der var rigtigt mange larver i afføringen. Vi fik herefter en recept til behandling mod disse orm.

Simbas historie viser nogle af mange forskellige symptomer, som hjertelungeorm kan give.

Simba, 7 år

x

Gør noget ved hjertelungeorm

Der findes behandling og forebyggelse mod hjertelungeorm og kattens lungeorm, der kan hjælpe med at få din hund/kat helt rask igen. Symptomerne kan være mange og ikke alle hunde/katte viser lige tydelige symptomer. Derfor er det meget vigtigt at tale med din dyrlæge om forebyggelse og behandling. Det er ikke alle orme-produkter der behandler mod hjertelungeorm eller kattens lungeorm.

Læs mere om behandling og forebyggelse »