Jeres historier

Fibie

Fibie havde ikke hoste, nysen eller andet, der satte alarmklokker i gang

Jeg har en dejlig rottweiler tæve, der i foråret sidste år blev syg med kraftig diaré, nedsat appetit og opkast. Hun var derudover sig selv, ville gerne lege, træne og hygge. Ingen hoste, nysen eller andet, der satte mine alarmklokker igang. Hun var knap 2 år gammel på daværende tidspunkt. Vi tog til dyrlægen, som først mente hun havde fået en mave/tarm infektion. Afføringsprøverne afslørede nemlig ikke rigtig noget. Hun fik skånekost og tilskudsfoder og for en kort bemærkning gik det bedre. Men få dage efter ville hun igen ikke spise.

Vi tog igen til dyrlægen som prøvede en ny slags kost til hende, hun har nemlig altid været lidt kræsen med tørkost, og vi troede bare, at hun ikke kunne lide det. Igen gik det bedre i få dage.

En dag kom vi hjem til den værste omgang diarré, jeg nogensinde har oplevet. Det var forfærdeligt synd, for hun havde det tydeligvis meget dårligt og begyndte også at virke en anelse nedtrykt

Vi tog til dyrlægen igen, og denne gang tog han blodprøver og røntgen. Røntgen billederne afslørede lidt fortætning af vævet i bunden af hendes lunger. Og så var dyrlægen slet ikke i tvivl længere - det var lungeorm. Heldigvis så det ikke ud til at være særligt fremskreden og vi fik startet ormebehandling med det samme. Hun fik samtidig noget antibiotika for at forhindre tilstødende komplikationer. I løbet af få dage kunne vi se hun fik det bedre og efter en uges tid, var hun faktisk sig selv uden diarré og spiste hendes skånekost med velbehag.

Min rottweiler er ret sart i maven og har altid været det - og det er måske den eneste grund til, at vi opdagede det så tidligt, som vi gjorde. Hun reagerede så kraftigt, så tidligt i forløbet - ellers havde det måske været for sent.

I dag kan jeg intet mærke på hende. Hun bliver ikke mere forpustet under træning end før. Så hun er heldigvis den glade og aktive brugshund, som hun var inden.

Jeg håber aldrig jeg skal opleve det igen.

Fibie, 2 år

x

Gør noget ved hjertelungeorm

Der findes behandling og forebyggelse mod hjertelungeorm og kattens lungeorm, der kan hjælpe med at få din hund/kat helt rask igen. Symptomerne kan være mange og ikke alle hunde/katte viser lige tydelige symptomer. Derfor er det meget vigtigt at tale med din dyrlæge om forebyggelse og behandling. Det er ikke alle orme-produkter der behandler mod hjertelungeorm eller kattens lungeorm.

Læs mere om behandling og forebyggelse »