Jeres historier

Carlos

Carlos, vores ruhårede dværggravhund, var aldrig den store spiser, heller ikke da vi fik ham hjem 2 måneder gammel. Vi mente, at han var lidt kræsen i modsætning til vores tidligere gravhunde. Ellers var han meget legesyg og social, både over for mennesker og andre hunde.

I december/januar var vi i Portugal, hvor han viste stor lyst til at gå langt og op ad bakker. De første tegn på, at der var noget galt, kom, da han var ca. 8-9 måneder gammel. Her satte han gradvist farten ned og stoppede efterhånden ustandseligt. Vi tænkte, at han var ved at komme i puberteten. Efter endnu et stykke tid ville han ikke gå op ad trappen til første sal. Samtidig blev at appetitten endnu ringere. Han virkede lidt for skravlet, og vi mente, at der var noget galt. Men Carlos hostede slet ikke. Vi indsamlede prøver og ringede til dyrlægen. Her blev der reageret prompte med blodprøver, og Carlos blev samme dag indlagt på Landbohøjskolen, hvor han var i iltbur i 2 døgn og fik hjertemedicin, ormekur m.m. Vi fik ham hjem efter nogle dage med besked om, at der var ca. 75 % chance for, at han klarede den. Vi var derfor optimistiske og tænkte, at han var en stærk lille hund. Vi fik også at vide, at det var den franske variant, han havde, og ikke den tropiske. 

Vi fik at vide, at han muligvis havde haft det meget længe - måske siden 3-måneders alderen eller længere. 

Imidlertid gik det slet ikke. Han blev ikke bedre og mistede efter en uges tid helt lysten til at spise, lagde sig afsides og virkede indimellem apatisk. Da han pludselig begyndte at hoste voldsomt og vedvarende, blev han indlagt igen, hvor den vagthavende dyrlæge efter observation mente, at der var et multiorgansvigt på vej, og at hans organer ikke fik ilt nok. Vi fik at vide, at hvis han mod forventning overlevede, ville han aldrig få et normalt hundeliv, fordi lunge- og hjernefunktionen ville være væsentligt reduceret.

Dette ville vi ikke udsætte ham for. Derfor måtte vi træffe den tunge beslutning. Carlos blev knap 11 måneder.

Carlos var legesyg lige til det sidste - også dagen før han blev indlagt sidste gang. Han kom med legetøj og så skælmsk ud: nu skal vi lege! Det gav nogle lidt forvirrende og modsatrettede signaler i hans sygdomsbillede.

Carlos, 11 måneder

x

Gør noget ved hjertelungeorm

Der findes behandling og forebyggelse mod hjertelungeorm og kattens lungeorm, der kan hjælpe med at få din hund/kat helt rask igen. Symptomerne kan være mange og ikke alle hunde/katte viser lige tydelige symptomer. Derfor er det meget vigtigt at tale med din dyrlæge om forebyggelse og behandling. Det er ikke alle orme-produkter der behandler mod hjertelungeorm eller kattens lungeorm.

Læs mere om behandling og forebyggelse »